ChokladkakaEn lyxig chokladkaka utan gluten. Med botten av mandelmassa och fyllning av ljus och mörk choklad är den lätt att tycka om! Du behöver
Gör så här:Kavla ut mandelmassan mellan plastfolieark tills den täcker botten och cirka två-tre centimeter av sidorna på en form med cirka 24-26 centimeters diameter, med löstagbar kant. Smält smöret i en kastrull och tillsätt grädden, låt koka upp. Bryt chokladen i bitar. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen tills det blir en slät smet. Låt svalna något och häll därefter i pajskalet av mandelmassa. Ställ kallt och låt stå tills den stelnat helt, cirka 4 timmar. Servera kall i tunna skivor, kanske med bär och en klick grädde. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! BakakakaKex till ostenRiktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten! LakritskladdkakaÄlskad kladdkaka – nu med lakritssmak!
Kladdkakan har länge varit en av våra älsklingskakor. Snabb och lättbakad är den svårslagen när det är bråttom eller som första kaka att öva på i köket. Dessutom är det svårt att inte gilla en krämig chokladkaka, gärna med en klick grädde! |
|