Glutenfria kolakakorGoda och knapriga! Lättbakade och snabba att få till när du behöver glutenfri fika fort! Du behöver
Gör så här:Ca 30 st. Ta fram smöret så det hinner bli mjukt. Använd helst en mixer, men det går också att blanda för hand. Men då blir kakorna lite grövre. Blanda alla torrvarorna i en mixer eller bunke. Mixa/ blanda noga. Tillsätt ägget och det rumsvarma smöret. Späd nu med mjöken under omrörning - sluta när degen är så smidig att du kan forma den. Strö ut lite bovetemjöl eller mjölmix på arbetsytan och forma degen till en avlångs längd, cirka 2 cm bred. Kavla längden så den blir 2-3 mm tjock. Skär i skivor som är 2 cm breda. Lägg kakorna på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i 180 g i cirka 14 minuter. Låt kakorna svalna på galler innan de serveras. Förvara i rumstemperatur i en plåt- eller glasburk. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Alla hjärtans dagKärlek från köketDet finns många sätt att visa kärlek på. Ett alldeles utmärkt är att baka söta, rosa dammsugare till dem man tycker om! Fisk i ugnÄppelfylld laxHelstekt fisk i ugn är ett gott alternativ till filé. Äppelfylld lax är enkel lyxmat! KolaLyxigaste lördagsgodiset!Riktigt bra ingredienser som vispgrädde, smör, äkta vanilj och kanske en nypa havssalt är kanske inte receptet på hälsokost, men väl på bästa sortens lördagsgodis: smörkola. När idéerna på bra gåbortspresenter sinar passar det bra att sätta kastrullen på värmen och sedan slå in kolorna i fint papper och cellofan. Klassiska kolor som chokladkola och gräddkola går garanterat hem hos de flesta. Hårda kolor? Se upp med tandlagningarna! |
|