Glutenfri kladdkakaVisst går det att baka glutenfri kladdkaka utan mjölmix. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, 24-26 cm i diameter, eller en form med löstagbar kant. Smält smör eller margarin och låt det svalna något. Vispa samman smör, ägg, socker och sirap. Blanda bakpulver med mandelmjöl och rör eller vispa sakta ner mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, vanilj och salt. Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i 15-18 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när den tas ut. Vill du dekorera kakan: Hacka chokladen och lägg på den varma kakan. När chokladen smält, bred ut den över kakan. Servera med vispad grädde eller glass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor! LussekatterLussekatter och andra saffransbrödSaftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa... MorotskakaKlassikerMorötter i kakan är en fin idé som använts långt tillbaka i tiden. Den vitaminrika roten har en sötaktig smak som passar utmärkt till mjuka kakor. En morotskaka blir dessutom saftig och håller sig fint några dagar i kylen. Prova en god morotskaka med choklad. Eller gör en smakrik kaka med mandel och honung. En klassisk morotskaka med glasyr av färskost är aldrig fel! Vill du ha ett lättare alternativ som trots det smakar riktigt bra ska du prova en mager morotskaka. Garanterat god fika! |
|