Glutenfri rabarberpaj med havregrynEn god rabarberpaj med knäckigt yta och smak av havreflarn! Passar med vaniljsås eller vaniljglass - klassiskt och gott! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda hvaregryn och farinsocker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna i havregrynen tills det bildar en smulig deg. Strö pärlsocker över och grädda pajen i cirka 25 minuter tills den fått fin färg och rabarbern kokat samman och blivit mjuk. Smaken och ska vara knaprigt knäckig - är den inte det så grädda lite till! Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FormbrödBaka lätt med formAtt jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd! Glutenfri pajBaka bäst glutenfrittAtt baka glutenfritt måste inte vara svårt eller tråkigt. Tvärtom! Prova en glutenfri hallonpaj och du förstår varför! PajreceptViltpaj som värmerPaj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar. Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj? Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället! Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga. God helg önskar pepparochsalt.se! |
|