Glutenfritt brödDet här receptet utgår från glutenfri ljus mjölmix. Med några små insatser blir det här brödet bra mycket godare än ett vanligt glutenfritt formbröd! Du behöver
Gör så här:Smörj en brödform som rymmer 1 1/2 liter. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av det fingervarma vattnet, tillsätt därefter resten av vattnet, olja, salt, psylliumfö, fibrex, linfrö och solrosfrö. Rör om. Tillsätt mjölmix lite i taget tills det blir en kladdig deg. Häll degen i formen och låt jäsa övertäckt i 30 minuter på en dragfri plats. Grädda sedan brödet i 250 graders värme i ugnens nedre del, i 30 minuter. Frys in det du inte tänker äta genast så fort brödet svalnat.
Redaktionens kommentar
Det enkla svaret är att det är svårt att baka bra matbröd utan mix. Vi har gjort många halvbra försök, men inget är riktigt lyckat. Men vi har inte gett upp! Så länge kan vi tipsa om scones - där är det enklare att baka utan mix. Prova http://www.glutenfriarecept.se/glutenfria-scones , http://www.scones.se/glutenfria-scones eller http://www.scones.se/glutenfria-rismjolsscones .
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VardagsfestDragongrytaIngenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen! MorotskakaLätt och godLättbakad och saftig - men också mager. Prova ett gott recept på morotskaka utan onödiga kalorier. HallonHallonår hela åretHallon är det kanske mest användbara bäret i bakning. Med choklad till hallonkladdkaka eller med lakrits i en marängtårta bidrar de med härlig arom. I skafferiet kan man titta belåtet på rader av flaskor och burkar med hallonsylt och hallonsaft. Halloncurd är väldigt användbar - den passar i rulltårta, tårtor, på glass, till pannkakor eller våfflor. Tyvärr är hållbarheten begränsad men å andra sidan brukar den gå snabbt att äta upp. |
|
Varför använder ni en färdig mjölmix i nästan alla era recept? Kan ni inte tänka på dom som inte har tillgång till detta? Skulle uppskatta recept - from scratch - så att säga. Finns inget Ica (bor utomlands) att köpa färdiga mixar på och tycker det blir lite fusk. Varför inte bara använda rena ingredienser?