Pizzabotten på polentaEn glutenfri pizza bakar du lätt utan färdig mjölmix! Den här bottnen är gjord på ren polenta och vatten. Enkelt och gott! Du behöver
Gör så här:Koka upp vatten och rör i polenta. Låt koka till en tjock gröt och ta av från värmen.
Bred ut massan på ett smort eller oljat bakplåtspapper. Lagret ska vara tunt, men jämt och smmanhållet. Det kan vara lättare att strö lite majsmjöl på och arbeta ut degen med händerna.
Redaktionens kommentar
Hej, tack för hjälpen! Nu har vi rättat till receptet. Det räcker till en hel plåt om "degen" trycks ut ordentligt.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KycklingreceptCrêpesCrêpes är en god och enkel rätt som går fint att variera. Här är ett smakrikt recept på crêpes med kyckling! QuesadillasVardagstacosTill helgen står tacos på menyn i många svenska hem - varför inte en vanlig vardag? Quesadillas med keso och härligt rökig smak blir gott till soppa eller som matigt mellanmål. SnabbakatLångpannanBaka måste inte vara krångligt. Ibland vill man göra det buslätt och till många gäster, men trots det slippa butiksbakade kakor. Då är långpannan din vän! Gör godaste kladdkakan som räcker till många och går lätt att slänga ihop. Gör kokosrutor, klassiskt, enkelt och oemotståndligt! Har du många gäster på gång passar en dubbel sats smulpaj utmärkt och varför inte laga en dubbel matpaj också? Eller kanske en omgång frukostbullar eller en rejäl pizza, allt i långpannan! Gör det enkelt ibland, men gott! |
|
på tredje raden står det, 1/2 dl, - och inget mer
räcker detta till en hel plåt eller bara till en "vanlig pizza"?