Glutenfria blinierRyska plättar görs på bovetemjöl som är naturligt fritt från gluten. Du behöver
Gör så här:Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå på mjölken. Blanda om och vispa ner bovetemjöl, majsmjöl och salt lite i taget för att undvika klumpar. Vispa ner äggulorna. Låt jäsa under en handduk i 45-60 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som du vänder ner i smeten. Grädda i smör i en plättlagg. Servera gärna med gräddfil, rom och hackad rödlök! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ChokladkakorRött i chokladenEn riktigt god chokladkaka kan rädda en dålig dag. Kanske en mörk, rödvinsdoftande variant? KycklingreceptDragon & baconBaconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt! BakabullarAndra bullarKall mjölk och varma kanelbullar... Eller kanske ett helt fat nybakade vaniljbullar till kaffet? Vi älskar dessa mjuka, söta vetebullar och alla har sin favoritsort. Från de populäraste kanelbullarna till de spännande chokladbullarna. Att baka sina egna bullar är lätt och roligt och du får garanterat nybakat till fikat. Här hittar du recept, tips och inspiration som får dig att lyckas med bullbaket! |
|