Glutenfria blinierRyska plättar görs på bovetemjöl som är naturligt fritt från gluten. Du behöver
Gör så här:Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och slå på mjölken. Blanda om och vispa ner bovetemjöl, majsmjöl och salt lite i taget för att undvika klumpar. Vispa ner äggulorna. Låt jäsa under en handduk i 45-60 minuter. Vispa äggvitorna till ett hårt skum som du vänder ner i smeten. Grädda i smör i en plättlagg. Servera gärna med gräddfil, rom och hackad rödlök! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... FiskgratängBekvämt och gott med gratängEn god gratäng är både mättande och nyttig mat. Och dessutom god nog både för vardag och till helgmat. Låt maten koka samman i ugnen medan du gör annat och njut av fantastiska smaker! Prova nya recept på torsk på couscousbädd eller gör en gratäng med pasta, zucchini, fisk och tomat som både är snabblagad och smakrikt. Gratäng är också smidigt att laga om du har rester av potatis kvar – varva ner skivor av kall potatis i en potatisgratäng med korv och färskost och njut! |
|