Havreknäckebröd utan glutenEtt riktigt gott och lyxigt knäckebröd utan gluten. Lite matigare än fröknäcke men platsar både till frukost och på en buffé! Du behöver
Gör så här:Lägg alla torrvarorna i en matberedare eller mixer och mixa till en grov konsistens. Det ska synas att det är frön i blandningen men inte finnas hela fröbitar kvar. Blanda nu i olja, salt och tillsätt yoghurt eller filmjölk till du får en deg som håller samman. Låt gärna degen stå till sig en liten stund innan du arbetar ut den. Kavla ut degen, gärna med kruskavel, på lite bovetemjöl eller potatismjöl. När degen börjar få svårt att hålla ihop lägger du försiktigt över den på ett baklåtspapper på en plåt. Fortsätt kavla på plåten tills brödet är cirka 30X40 cm. Pensla hela ytan med rapsolja och strö över lite flingsalt. Grädda brödet mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter. Ta ut plåten och skär brödet i bitar med en vass kniv medan det ännu är mjukt. Sätt in brödet och grädda i ytterligare 5 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet eftertorka med ugnsluckan på glänt i minst en halvtimme - gärna över natten. Förvara brödet torrt och i rumstemperatur så håller det länge. Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Gizella
5 december 2020
Fel med recepten. Behöver betydlig mer vätska och ändå svårt att arbeta med. Tyvärr Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Mimmi
19 oktober 2016
Något stämmer inte med detta recept! Alldeles för lite vätska. DeT blir ingen deg, bara smulor?! Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Falubo
14 december 2015
Har provat receptet Havreknäcke utan gluten, men undrar om det verkligen ska vara bara 1 dl vätska till den mängden torra ingredienser? Blev väldigt torrt och jag fick tillsätt mer än dubbla vätskan för att få det att hålla ihop MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! JulgodisHemgjort julgodisBästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter! RisottoSnabbt med stil!En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil! BlåbärstiderDet lyser blått i blåbärsskogen!Egentligen är det inte svårare än blåbär med mjölk, som är så himmelskt gott. Fast honung och vanilj gör smoothie med blåbär till något alldeles särskilt. Prova också belgiska våfflor med vispgrädde, blåbär och nyslungad honung! Eller blåbärspaj? Lite belöning med en gång vill man väl ha efter en myggig dag i skogen! Och så kokar vi förstås in så mycket blåbärssylt det bara går, att spara till höstens och vinterns grötskålar eller pannkaksfester. |
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Måste vara fel..