Glutenfri björnbärspajEn riktigt läcker glutenfri paj som passar lika bra för den som tål gluten. Du behöverReceptet är för 6-8 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:Tärna smör eller margarin och lägg det i en bunke. Tillsätt de andra ingredienserna till degen och knåda till en slät pajdeg. Klä en pajform, 24-26 cm i diameter med degen. Du kan antingen kavla eller trycka ut den på ett bakbord med lite strösocker under för att den inte ska fastna. Spara cirka 1/4 av degen, kavla eller rulla ut den till avlånga remsor och använd dem till att täcka pajen med dem. Förgrädda pajskalen i 200 grader i cirka 5 minuter mitt i ugnen. Passa så det inte får för mycket färg. Fyllningen: Riv, raspa skalet av en tvättad citron. Om du använder frysta bära kan du låta dem tina och rinna av lite. Om du använder frysta bära - blanda socker med potatismjöl i en bunke. Blanda bären med citronrasp. Lägg bären i formen och strö socker- och potatismjölsblandningen över. Använder du färska bär räcker det ofta med bara socker. Täck med pajremsorna. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter. kontrollera att bären är mjuka och att pajen är gräddad i botten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarVakna mjukt!Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg. Koka syltBär kvar i frysen?Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken! KladdkakorKladdkakorna som alla älskar!
Kladdiga chokladkakor har länge varit ett måste. Snabbt, lättbakat och gott! Billig att sno ihop av vad du har hemma och dessutom nära på omöjligt att misslyckas med. |
|