Glutenfri hallonpaj
Hallonpaj smakar fantastiskt serverad ljummen med lite vaniljglass...
Du behöver
Receptet är för 6-8 personer.
Pajdeg
- 100 g smör eller mjölkfritt margarin
- 1 dl kokosmjöl (50g)
- 2 dl mandelmjöl (100g
- 1/2 dl socker (40g)
Fyllning
- 150 g hallon
- 50 g mandelmassa
- 1 1/2 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 1/2 msk potatismjöl
Gör så här:
Tärna smör eller margarin och lägg det i en bunke. Tillsätt de andra ingredienserna till degen och knåda till en slät pajdeg.
Klä en pajform, 24-26 cm i diameter med degen. Du kan antingen kavla eller trycka ut den på ett bakbord med lite strösocker under för att den inte ska fastna. Spara cirka 1/4 av degen, kavla eller rulla ut den till avlånga remsor och använd dem till att täcka pajen med dem.
Förgrädda pajskalen i 200 grader i cirka 5 minuter mitt i ugnen. Passa så det inte får för mycket färg.
Fyllningen: Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Om du använder frysta bära, låt dem tina lite. Vätskar de sig mycket kan du slå av lite vätska. Om du använder frysta bära - blanda socker med potatismjöl i en bunke. Blanda hallon med mandelmassan. Lägg bären i formen och strö socker- och potatismjölsblandningen över. (Använder du färska bär räcker det ofta med bara socker.) Täck med pajremsorna.
Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Kontrollera att bären är mjuka och att pajen är gräddad i botten.