Glutenfri hallonpaj

Hallonpaj smakar fantastiskt serverad ljummen med lite vaniljglass...

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

Pajdeg

  • 100 g smör eller mjölkfritt margarin
  • 1 dl kokosmjöl (50g)
  • 2 dl mandelmjöl (100g
  • 1/2 dl socker (40g)

Fyllning

  • 150 g hallon
  • 50 g mandelmassa
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk potatismjöl

Gör så här:

Tärna smör eller margarin och lägg det i en bunke. Tillsätt de andra ingredienserna till degen och knåda till en slät pajdeg.

Klä en pajform, 24-26 cm i diameter med degen. Du kan antingen kavla eller trycka ut den på ett bakbord med lite strösocker under för att den inte ska fastna. Spara cirka 1/4 av degen, kavla eller rulla ut den till avlånga remsor och använd dem till att täcka pajen med dem.

Förgrädda pajskalen i 200 grader i cirka 5 minuter mitt i ugnen. Passa så det inte får för mycket färg.

Fyllningen: Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Om du använder frysta bära, låt dem tina lite. Vätskar de sig mycket kan du slå av lite vätska. Om du använder frysta bära - blanda socker med potatismjöl i en bunke. Blanda hallon med mandelmassan. Lägg bären i formen och strö socker- och potatismjölsblandningen över. (Använder du färska bär räcker det ofta med bara socker.) Täck med pajremsorna.

Grädda i 200 grader i cirka 20 minuter. Kontrollera att bären är mjuka och att pajen är gräddad i botten.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com


Frukostbullar

Baka tre sorters bullar av samma deg!

Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg!

Doften av nybakat bröd gör det lättare att vakna. Och hjälper säkert om du skulle ha vaknat på fel sida…
Oavsett om du vill gå upp tidigt och sätta bullarna på jäsning medan du tar en extra sovstund eller jäsa bröd över natten finns det bra recept att tillgå.
Favoriter som vetekakor, franskbrödbullar eller tekakor är ljusa klassiker som alltid passar. Havrebullar med russin är ett smakrikt sätt att börja dagen. Och fiberbullar eller långjästa grahamsbullar ett grövre alternativ. Prova gärna att jäsa bullarna svalt över natten så kan du fort fixa nybakat bröd på morgonen!
Kan du inte välja sort eller vill bjuda på flera slags bullar på morgonen är förslaget ett nytt recept på tre sorters bullar av en deg! Ett bra sätt att starta dagen på och få variation på frukosten. God morgon!

 frukostbullar.se


Prenumerera direkt! Gratis!
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...